Leverans 2-4 dagar

Frakt 39 kr

Fraktfritt vid order över 999 kr

Blogg

Hem  /  Uncategorized   /  Sängkläder från Read The Label – Ekologiskt och Fairtrade
Ekologiska sängkläder Read The Label Återförsäljare Sverige

Sängkläder från Read The Label – Ekologiskt och Fairtrade

Read The Label är ett svenskt märke som tillverkar satin-vävda sängkläder i 100% ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull.

Sängkläderna har en trådtäthet på 300TC (per kvadrattum), vilket innebär att tyget blir kraftigt, lyxigt och exklusivt. Första kollektionen från Read The Label kom 2018 finns i färgerna vit och grå och har ett skandinaviskt stilrent uttryck med bara en nätt söm runtomkring. Vilket gör dem tidlösa och inget som man lätt tröttnar på.

För Read The Label handlar det inte bara om kvaliteten på produkterna, utan de handlar även om hur de har framställts. Det hela börjar med att den ekologiska odlade bomullen handplockas av bönder på de Faitrade-certifierade odlingarna i Indien. Sedan spinns bomullen till tråd på utvalda spinnerier. På spinnerierna arbetar man aktivt med mänskliga rättigheter och bra arbetsvillkor. Bomullen går sedan igenom en ekologisk färgnings-process som inte påverkar ekosystemet. Efter det vävs tyget hos ett familjeägt väveri som, även dem, värnar om sina anställda och deras rättigheter. Till sist sys sängkläderna upp av kunniga hantverkare där både sömnad och tillskärning har otroligt hög kvalitet.

Alla delar förpackas sedan i en handtryckt påse och skeppas slutligen med båt till Sverige.

Läs gärna mer om Fairtrade här: https://fairtrade.se

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

fem × 5 =